Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan rendelhetek?

Rendelést leadni kizárólag online, a fortools.hu webáruház felületén keresztül lehet. A vásárláshoz a regisztráció nem kötelező.

A rendelés leadásához részletes, képekkel tűzdelt segítséget ide kattintva olvashat.

 

Mi történik a rendelés leadása után?

Megrendeléséről egy visszaigazolást küldünk az e-mail címére. Ha mindent rendben talált, nincs más teendője. Következő értesítésünk alakalmával tájékoztatjuk, hogy mikor és hogyan vehető át a csomagja.   

 

Mi történik, ha nem kaptam visszaigazoló levelet?

Amennyiben nem kapott rendelés visszaigazoló levelet és Önnek gmail fiókja van, kérjük ellenőrizze a "Promóciók"  és a "Spam" mappát, ugyanis gyakran oda érkeznek ezek a levelek. Ha megtalálta a visszaigazoló levelet, kérjük helyezze át a bejövő mappába és így legközelebb már oda fognak érkezni a rendelés visszaigazoló e-mailek. Amennyiben a "Promóciók" és "Spam" mappában sem találta meg a visszaigazolást, kérjük jelezze azt felénk az info@drpatika.hu e-mail címen.

 

Hova utalhatom a vételárat, ha banki átutalással szeretnék fizetni?

A vételárat az MBH Bank-nál vezetett 10300002-13773600-00014903 számlaszámra utalhatja. Minden nap 9:30 és 10:00 között ellenőrizzük bankszámlánkat és ennek tükrében adjuk fel a csomagokat. Kérjük rendelésszámát tüntesse fel a megjegyzés rovatba.

 

Mi történik, ha a Barion bankkártyás fizetést választottam, de a fizetés sikertelen volt?

Ebben az esetben e-mail értesítőt küldünk Önnek, amelyben leírjuk, hogy lehetősége van a legbiztonságosabb fizetési módunkkal, banki átutalással rendezni az összeget. Ezenkívül lehetősége van újból leadni a rendelést, ilyenkor az első, nem kifizetett rendelés törlésre kerül. Felhívjuk a figyelmét, hogy a bankkártyás fizetési oldal külön oldalon nyílik meg, ami 5-10 mp-ig eltarthat, ezzel garantálva a biztonságos bankkártyás fizetést. Kérjük várja meg a bankkártyás fizetési oldal megnyitását a rendelés véglegesítése után.

 

Utánvétellel szeretnék fizetni, de nem találom ezt a lehetőséget, ez miért van?

Utánvételes fizetési lehetőség kizárólag 30.000 forint alatti vásárlás esetén, illetve házhozszállításnál áll rendelkezésre. GLS csomagpontra/csomagautomatába, Foxpost automatába, illetve 30.000 forint feletti vásárlásnál banki átutalással vagy Barion online bankkártyás fizetéssel tudja kiegyenlíteni a végösszeget. Mindemellett fogamzásgátló spirált kizárólag banki utalás vagy online bankkártyás fizetés esetén lehet rendelni.

 

Minden termék kapható, amit a webáruházban látok?

Több, mint 700 féle termék kapható a webshopban, azonban nem mindegyik termékből tartunk készleten. Amennyiben olyan terméket rendel, amely jelenleg nincsen raktáron, mi azt rögtön megrendeljük. Ezek a rendelések általában már másnap, de legkésőbb 2 nap múlva megérkeznek hozzánk, amely után fel tudjuk adni rendelését. Ilyen esetben külön értesítőt küldünk.

 

Miért kell kifizetnem a szállítás, a csomagolást és munkadíjat, ha nem vettem át a csomagot?

A megrendelés leadásakor automatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket és fizetéssel járó kötelezettsége keletkezik. A rendelés átvételének megtagadásakor a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján létrejött, a távollévők közötti szerződést megszegi, ami által webáruházunknak kára keletkezik, melynek megtérítése jogos követelésünk. A fent említett Kormányrendelet alapján az elállási jog csak a csomag átvételekor lép életbe és onnantól kezdve 14 napig, indoklás nélkül érvényesíthető. Az elállási jogról és az át nem vett csomag jogkövetkezményéről bővebben az ÁSZF menüpontban olvashat. Megértését köszönjük!

 

Meggondoltam maga, hogyan és meddig mondhatom le a rendelést?

Amennyiben mégsem tart igényt rendelésére, azt díjmentesen e-mail formájában tudja lemondani az általunk kiküldött “Szállítás alatt” értesítőig. A csomag futárnak való átadása után lemondást nem tudunk elfogadni, ezért kérjük szánja rá az időt arra, hogy e-mail üzenetben értesít minket a rendelés lemondásáról. Amennyiben a “Szállítás alatt” értesítő után mondja le rendelését (vagyis miután átadtuk azt a futárszolgálatnak), webáruházunk szabályzata szerint a felmerülő költségeink a vevőt terhelik.

 

Melyik a legbiztonságosabb fizetési mód?

A legbiztonságosabb fizetési mód a banki előreutalás, hiszen így nem szükséges megadnia kártyájának adatait egy online felületen, ezért hogyha félti adatait, mindenképpen a banki előreutalást javasoljuk Önnek. Ezenkívül a Barion online bankkártyás fizetési lehetőség is biztonságos, a kártyájának az adatai nem kerülnek ki a rendszerből, illetve mi sem látjuk őket. A legkockázatosabb fizetési mód az utánvétel.