Nincs értékelés

Lucas Csapágy 6200 ZZ

Raktáron
Kód: 816
Márka: Lucas
180 Ft
Kategória: Kert
Szállítási garancia
sértetlen áru
Ajándékot adunk
Ajándékot adunk
minden rendeléshez
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
kiszállítas
Gyors kiszállítás
bárhova

Csapágy 6200 2Z

Méret: 10x30x9 mm

A csapágy egyike azon gépészeti alkatrészeknek, amelyek a mechanikus gép mozgó és rögzített részei közötti erőátvitelt szolgálják, miközben úgy gyártják, hogy minimalizálja a gép mozgó és rögzített részei között fellépő súrlódást. A gépben lévő csapágy bizonyos erőket elnyel, másoknak szabad mozgást tesz lehetővé. A csapágyak több szempont szerint vannak felosztva, nevezetesen az átvitt erők uralkodó iránya, a felépítés és az erőátviteli mechanizmus szerint. A csapágyak nagyon megbízhatóak és deformáció nélkül bírják az intenzív üzemelést.

 

Jellemzők:

  • A burkolattal vagy tömítéssel ellátott csapágyak kenőzsírral vannak feltöltve, amelyet a csapágy élethosszig tartó kenésére terveztek.
  • A tömítő csapágyak (-RS vagy -2RS) a csapágy belső terének jobb védelmet biztosítanak, mint a fedett csapágyak (-Z vagy -2Z) - az ajakos tömítés és a belső csapágygyűrű közötti érintkezésnek köszönhetően a belsőcsapágytér jobban védett, másrészt ezek a csapágyak inkább alacsonyabb fordulatszámon működtethetők.
  • Radiális és axiális terhelést mindkét irányban továbbít.
  • A 62XX sorozatú csapágyak nagyon sokoldalúak és a legszélesebb körben használt csapágyak közé tartoznak.
  • Egyszerű szerkezet.
  • Szinte nem igényelnek karbantartást.
  • Alacsony futási zaj.

Paraméterek:

Belső átmérő d: 10 mm

Külső átmérő D: 30 mm

Szélesség t: 9 mm

Súly: 0,032 kg

Burkolat anyaga: acéllemez

Burkolat típusa: 2Z - kétoldalas burkolat acéllemezzel

Az egysoros mélyhornyú csapágyak -DIN 620- axiális, és radiális erő felvételre is alkalmasak. A leggyakrabban alkalmazott csapágyfajta, nem szétszedhető. Köszönhetően nagyon alacsony súrlódási nyomatékuknak, ezeket a csapágyakat magas fordulatszám tartományban is sikeresen alkalmazhatjuk. Az egysoros mélyhornyú golyóscsapágyakat gyárilag élettartamig szóló zsírmennyiséggel töltik fel a porvédő behelyezése előtt. Ezért ezek a porvédős csapágyak gondozásmentesek. Gyártják egyoldali, vagy mindkét oldali porvédővel ellátott kivitelben. Ezek a porvédők lehetnek fém (Z, vagy 2Z) illetve NBR gumi (RS, vagy 2RS) porvédők. Gyártanak belőlük palásthoronnyal, és rögzítőgyűrűvel ellátott fajtát is. (N, vagy NR) Ezeknél a csapágyaknál a szögbe állíthatóság kimondottan kicsi, így különösen figyelni kell a csapágyak egytengelyűségére. A gyártásnál beállított radiális hézaguk C1-től, C5-ig terjed.