HERON benzinmotoros áramfejlesztő; 8 kVA; 400/230 V; elektromos indítással – 8896147

A Heron 8 kVA-es, 3 fázisú áramfejlesztő generátora ideálisan használható olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás.

Raktáron
Kód: 542
Márka: Heron
465 990 Ft
Kategória: Aggregátorok
Jótállás: 3 év
Szállítási garancia
sértetlen áru
Ajándékot adunk
Ajándékot adunk
minden rendeléshez
Több mint 3 000 átvételi pont
egész Magyaroszágon
kiszállítas
Másnapi kiszállítás
bárhova

Technikai adatok

Generátor

háromfázisú szinkrongenerátor, elektronikus feszültségszabályzóval (AVR)

Max elektromos teljesítmény

8 kVA / 400 V; 6, 8 kVA / 230 V

Tartós elektromos teljesítmény

6, 9 kVA / 400 V; 6 kVA / 230 V

Tartós üzemi áram

10 A / 400 V; 26 A / 230 V

Meghajó motor

4 ütemű, benzin üzemű, OHV vezérlésű, olajszint érzékelővel ellátva

Indítás módja

kézi és elektromos

Hengerűrtartalom

460 cm3

Motor teljesítmény

17 LE

Üzemanyagfajta

legalább 95 -ös oktánszámú (E10) ólommenntes tiszta benzin

Üzemanyagtartály térfogata

28 liter

Fogyasztás, max. terhelésnél

~ 4, 5 liter / óra

Mérete (hossz.-szél.-mag.)

62 cm – 86 cm – 69 cm

Tömeg

102 kg

Akusztikus nyomás

97 dB

Szállított tartozékok

32 A-es, 5 pólusú dugvilla; 32 A-es, 3 pólusú dugvilla; 16 A-es, 3 pólusú dugvilla; gyertyakulcs; DC kábel csipesszel; csavarok; kerekek; támasztóláb; hosszú csőrű olajbetöltő tölcsér

 

 

HERON 896147 áramfejlesztő alkalmazása

Elsősorban háromfázisú fogyasztók villamos energia ellátására javasolt, de egy fázisú berendezések is üzemeltethetők segítségével 26 A áramfelvételig. Ideálisan használható többek közt szivattyúkhoz, kompresszorokhoz, kéziszerszámgépekhez, hegesztők berendezésekhez olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás.

Három fázisú aszinkron villanymotorokhoz legfeljebb 2,5 kW teljesítményig ajánlott; egy fázisú aszinkron villanymotorokhoz legfeljebb 2,2 kW-ig, de lágyindító segítségével, akár nagyobb teljesítményű motorok meghajtására is alkalmas.

Stabil kimeneti feszültsége által feszültségingadozásra érzékeny készülékek üzemeltetésére is javasolt.

 

HERON 8896147 áramfejlesztő előnyök 

 • Hosszú üzemidő egy feltöltéssel, a nagyméretű üzemanyagtartálynak köszönhetően.
 • Felhajtható fogantyú és tömör gumikerekek segítségével az áramfejlesztő a lehető legközelebb vihető a felhasználás helyéhez.
 • Beépített olajszint érzékelő, mely olajhiány esetén megelőzi a motor károsodását.
 • Kombinált kijelző műszer. Üzemóra számláló a karbantartások ütemezéséhez, feszültség és frekvencia kijelzés a generátor teljesítményének ellenőrzéséhez.
 • Nagy feszültség stabilitás az elektronikus feszültség szabályozónak (AVR) köszönhetően.
 • Jól látható üzemanyagszint mérő.
 • Vastag, robusztus védőkeret a védi generátor és a motort a külső behatásoktól.
 • Könnyű mozgathatóság a nagy méretű tömör gumikerekeknek és a felhajtható vonórúdnak köszönhetően.
 • Egyszerű indítás az elektromos indítórendszernek köszönhetően.
 • 12 V -os kimenet, egyenáramú készülékek üzemeltetésére.
 • 3 év gyártói garancia.

 

HERON 8896147 áramfejlesztő jellemzők

Nagyobb teljesítményű egyfázisú fogyasztók a 32 A-es, ipari csatlakozón keresztül kapcsolhatók az áramfejlesztőhöz. Kisebb, 15 A alatti terhelés esetén a freccsenő víz ellen is védett dugaljból nyerhető ki feszültség. A három fázisú kimenet csatlakozója 32 A-es, 5 pólusú.

A generátor zárlat elleni védelmét a dugaljak alatt lévő túlterhelésvédő biztosítja.

Az áramfejlesztő rendelkezik 12 V névleges feszültségű, egyenáramú kimenettel is, mely elsősorban kisebb (legfeljebb 100 W) teljesítményű készülékek üzemeltetésére alkalmas a hozzá adott csatlakozó kábel segítségével. Az áramfejlesztőnek ez a kimenete akkumulátor töltésre csak korlátozott mértékben alkalmas, mivel a kimeneti feszültség nem szabályozott.

Az áramfejlesztő indítása történhet elektromosan a műszerfalon lévő indítógomb megnyomásával vagy kézi berántással. Ez utóbbit első indításkor vagy hosszabb tárolás utám célszerű használni az akkumulátor kímélése érdekében. A kézi berántás egy automatikus dekompressziós szelep könnyíti meg.

A hozzá adott akkumulátor az áramfejlesztő működése közben automatikusan töltődik; túltöltésének védelméről pedig biztosíték gondoskodik.

Az áramfejlesztő indító gombja felett található egy kombinát kijelző műszer, mely a generátor működése közben jelzi a kimenő feszültséget, frekvenciát és az üzemórák számát. Az üzemóra ismeretében pontosan meghatározható és ütemezhető a karbantartások időpontja.

A műszerfal jobb alsó sarkában lévő M6-os menetű csatlakozás segítségével lehetőség van az áramfejlesztő földelésére.

Az olajbetöltő zárócsavarja egyben nívópálcaként is szolgál, így könnyen ellenőrizhető a motorolaj szintje.

Olajcsere esetén a generátort meghajtó motorblokk alá helyezett olajkiöntő tálca segítségével könnyedén eltávolítható a fáradt olaj, csak a talpon lévő leeresztő csavart kell kicsavarni.

A kipufogó forró részeit lemezburkolat védi a közvetlen érintéstől.

A generátor védőkeretére szerelt nagy méretű, tömör gumikerekek és támasztóláb segítségével az áramfejlesztő könnyen szállítható még egyenetlen talajon is, a felborulás veszélye nélkül. A húzó fogantyú lehajtható, így tárolás közben kisebb helyet foglal el a készülék.

A nagy méretű üzemanyagtartály lehetővé teszi a hosszú, akár 6-8 órás üzemidőt is. Az üzemanyagtartály tetején lévő kijelző segítségével az aktuális üzemanyagszint könnyen leolvasható.

A generátort meghajtó motor légszűrője speciális szivacsból készült, így könnyen tisztítható és a papír szűrőkkel ellentétben nem szükséges minden karbantartás alkalmával cserélni.

Az áramfejlesztő indítását biztosító akkumulátor gondozásmentes, így karbantartások alkalmával nem kell törődni annak savszintjét.

Az áramfejlesztő meghajtó motorja léghűtéses kivitelű, mely egyszerűségénél fogva csekély karbantartást igényel. Nem kell ellenőrizni a hűtőfolyadék szintjét és annak fagyáspontját.

Vissza a boltba